BESTUURSLEDEN

Jean Pierre Vossius

Geboren op 16 februari 1950.Mijn zoon was 10 jaar geleden begonnen met lopen.Ik ging altijd met hem mee.Zo is de passie voor de atletiek ontstaan.

E-mail: jpvossius@hotmail.be
Telefoon: +32 (0)11 313905

Gerry Briers

40 jaar. Zaakvoerder V&B dakwerken, gemeenteraadslid N-VA Wellen, bestuurslid Duivenbond Eendracht Wellen, Lid van het schoolbestuur De Bron Wellen.
Het lopen geeft mij een uitlaatklep tussen al mijn drukke bezigheden door. Mijn trainingsniveau is niet zo hoog, maar toch kijk ik telkens uit naar een wedstijd. Dit is ook de reden waarom ik als amateurloper in dit project (het nieuwe criterium) geloof en me er ook voor wil inzetten. Als men een doel heeft, dan is het veel gemakkelijker om vol te houden.

E-mail: gerry.briers@gmail.com
Telefoon: +32 (0)479 117779

Geert ​Reyskens

Geert Reyskens, rasechte Genkenaar en gemeenteraadslid in Genk. Werkzaam als verpleegkundige in VZW Asster. Begeesterd door sport. Fanatiek loper, zwemmer, fietser, schaatser en ik ontlaad mij graag in de fitness.
Loopwedstrijden in het mooie Limburg ervaar ik steeds als een fijne ervaring. Er is onderlinge sportiviteit. De wedstrijden zijn prima georganiseerd, mooie parcours, vriendschappelijk en dit alles met vele vrijwilligers.
Daarom vind ik het belangrijk om al dat goede van de verschillende wedstrijden aan elkaar te koppelen in één criterium. Het Helpshop Loop Criterium is modern opgebouwd, krachtig gedigitaliseerd en heeft een transparant puntensysteem.
Als bestuurslid vind ik het van wezenlijk belang dat zowel de geoefende loper al de recreant aan bod komt in het Helpshop Loop Criterium.

Geert Reyskens
Raadslid Stad Genk (N-VA)
Psychiatrisch Verpleegkundige – Seksuologische Hulpverlener

E-mail: geert.reyskens@gmail.com
Telefoon: (0)496 372967

Stefan Meekers

Een twaalftal jaren geleden begonnen zich de eerste tekenen van fysiek verval aan te kondigen en werd het aangewezen om dit proces misschien geen halt toe te roepen, maar toch op zijn minst aanzienlijk te vertragen. Mijn broer liep toen al meerdere jaren en adviseerde mij om het joggen ook eens te proberen. Voor een zelfstandige met weinig tijd was het lopen erg vlot toegankelijk en dadelijk begon ik voor de extra motivatie aan wedstrijdjes van 5km. En met een minimum aan sociale inborst heb je de smaak dan snel te pakken want ik leerde er talloze interessante mensen kennen met de typische positieve loopmentaliteit. Het werd snel mijn ambitie om wekelijks ergens een weekendwedstrijdje mee te pikken. En met de talloze mogelijkheden in de streek (in die “zorgeloze” tijd) kwam je hoe langer hoe meer bekende gezichten tegen en had je buiten het sportieve, ontspannende en detoxifiërende effect van de loopsport nog een extra motivatie om ermee door te blijven gaan. De 5km werden er weldra 10 en later 15 en halve marathon en zo werden ikzelf en mijn echtgenote, ondertussen in mijn kielzog, meegezogen in deze prachtige sport. Als apotheker-titularis van Apotheek Meekers, bandagist van All Medica en uitbater van onze webshop www.helpshop.be bleef er helaas weinig tijd over voor training en werd de sportieve ambitie eerder een passie voor de amateuristische loopsport en zag ik het als een evidentie om de start van een prachtig nieuw initiatief in onze provincie na het wegvallen van eerdere gevestigde waarden financieel te steunen voor de lange afstand. Nooit heb ik met zoveel woorden toegezegd om deel uit te maken van het hoofdbestuur van het criterium, maar met de enthousiaste ploeg die zich aandient vind ik het een eer om erbij te mogen horen. Met deze mensen hebben we alle troeven in handen om er een succesvol criterium van te maken dat hopelijk nog vele jaren zal meedraaien ! Lang leve de lokale loopsport. Als lid van serviceclub Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw ben ik ook op de kar gesprongen om, in samenwerking met TACT Sint-Truiden, naast de mooie Burchtloop, een tweede wedstrijd op Truiens grondgebied te organiseren : de Bloesemrun te Zepperen op Paasmaandag. Be there !

E-mail: stefan.meekers@telenet.be

Gunther Stassen

In 2019 loopkriebels opgedaan met de eerste start-to-run 5 KM van de Burchtloop in Brustem. Daarna blijven lopen met een gezellig groepje wat overgebleven is van de start-to-run. Eerste 10 km kwam er snel aan, daarna rustige opbouw tot halve marathons. Hopend binnenkort een marathon te kunnen lopen in Rotterdam.
Door de loopkriebels ben ik ook in het bestuur gestapt van Burchtheem VZW die onderandere de Burchtloop organiseert en ben ik ook zo terecht gekomen nu bij Helpshop Loop Critirium.
In het dagelijks leven ben ik IT Manager bij Autogroep Paesmans en zelfstandige in bijberoep met WSPhone.be

E-mail: info@wsphone.be
Telefoon: +32 (0)11 832800

Jens Riskin

Bestuurslid bij Atletiekclub De Demer (ADD), Secretaris bij ADD Kortessem-Hoeselt en medeorganisator van de Kerkenloop in Kortessem.
Student Accountancy-Fiscaliteit in Diepenbeek
Naast atletiek is ook fotografie een van mijn hobby's.

E-mail: jens.riskin@hotmail.com
Telefoon: +32 (0)474 952396

Georges Vanschoonwinkel

In 2001, op 45-jarige leeftijd heb ik het loopvirus te pakken gekregen nadat ik besmet werd door Henriette Plevoets. Voorheen heb ik nooit aan sport gedaan. Enige tijd later heb ik mij aangesloten bij de Runners van Kortessem, alwaar ik eerst bestuurslid en later secretaris werd. In 2009 heb ik bij Sport Vlaanderen mijn diploma Initiator Running behaald. Van toen ben ik Start to Run lessen beginnen te geven in Wellen, Kortessem, Heers en Nieuwerkerken. In 2013 hebben enkele Wellenaren de koppen bij elkaar gestoken om een stratenloop ‘Bokkerijdersrun’ in hun gemeente te organiseren.

In 2016 , na een Start to Run lessenreeks hebben wij, onder impuls van de deelnemers, besloten om een loopclub ‘Bokkerijdersteam’ op te richten, om vervolg trainingen te geven naar 10 en/of 15 km.
Andere hobby’s zijn: heemkunde en fietsen

E-mail: Vanschoonwinkel@telenet.be
Telefoon: +32 (0)478 992547

Henriette Plevoets

Op mijn 13de ben ik beginnen te lopen met de club RFCL . Ik behaalde in die jaren vele mooie resultaten. Na enkele jaren ben ik overgestapt naar AVT. Als scholier ben ik 1 x 2de en als junior 1x3de geëindigd op het Belgisch kampioenschap 1500m in een tijd van 4’43” Op mijn 20ste ben ik gestopt om 23 jaar later in april 2000 op mijn 43ste opnieuw te beginnen. Dit keer met RFCL Runners Kortessem. Later zijn zij dan overgestapt naar ADD.

In 2017 ben ik aangesloten bij het Bokkerijdersteam te Wellen, om er op maandag en woensdag ook training te geven.

In het begin liep ik maar 5km maar niet veel later volgde de 10km om op 7 oktober 2001 de marathon van Keulen te gaan lopen. Zo ging het enkele jaren verder met verschillende wedstrijden en 1 of 2 marathons per jaar. In maart 2009 kreeg ik slecht nieuws van de cardioloog waar ik gelukkig voor elke marathon naar toe ging. Ik moest onmiddellijk stoppen met lopen want ik had een aneurysma aan de aorta en deze zou kunnen springen tijdens de marathon van Rotterdam die ik 3 weken later zou gaan lopen. Op 7 juli 2009 ben ik dan met succes geopereerd. Enkele maanden later heb de loopschoenen terug aangetrokken. Ik loop nog altijd, maar meer dan 21 km mag ik niet meer. Nu ben ik de fiere mama van een zoon die ook het plezier in het lopen gevonden heeft en fiere oma van één van mijn kleindochters die dezelfde microbe te pakken heeft.

E-mail: Plevoets@telenet.be
Telefoon: +32(0)496 447 807